nedjelja, studenoga 20, 2005

Jus 1 Kiss

Ponekad mom divljenju prema japanskim developerima stvarno nema kraja. Količina sjajnih, neobičnih ideja koje dolaze iz te relativno male otočke zemlje je zapanjujuća. Što je najbolje, većina ih je toliko jednostavna i očita da čovjeku ne preostaje ništa drugo nego da se u nevjerici pita kako to da se nitko prije nije sjetio napraviti nešto slično.

Jedna od tih ideja krasi i Chulip, PS2 ekskluzivu koja je u Japanu izašla još davne 2002. godine, a čije se predstavljanje zapadnoj publici tek očekuje. Chulip je, naime, RPG/avantura u kojoj zadatke rješavate - ljubljenjem.


Postoji legenda o drvetu koje paru koji se pod njim poljubi donosi vječnu sreću, stabilan brak, brojne porezne olakšice i sve što s time već ide. Igrom slučaja, legendarno se drvo nalazi baš u gradiću u koji ste upravo doselili sa svojim ocem. Već prvog dana preko ušiju se zaljubljujete u djevojčicu nastanjenu u obližnjoj cijevi (hej, ipak se radi o Japancima), no vaš inicijalni pokušaj zavođenja ne završava dobro. Točnije, završava nokautom. Nepokolebani neuspjehom, odlučujete poraditi na vlastitoj reputaciji, nadajući se kako ćete na taj način lakše doprijeti do odabranice svog, je li, srca. Ali put do društvenog priznavanja je dug i popločan poljupcima. Stanovnici bajkovitog gradića redom su potišteni i mrzovoljni, neki su već toliko otuđeni da većinu vremena provode skrivajući se pod zemljom. Na vama je da svakoga od njih bolje upoznate i vratite mu volju za životom dobro odmjerenom pusom. Možda zvuči jednostavno, no pristup svakom stanovniku (a ne radi se samo o običnim ljudima, bit će tu i nediskriminirajućeg ljubljena životinja, oživjelih kipova i ostalih bizarnih kreatura) je zagonetka za sebe - ako poljubac pokušate udijeliti prije vremena, poljubit ćete pod.

Izlazak ove šarmantne alegorije na zapadno tržište očekuje se već godinama. Baš kad se činilo da je projekt lokalizacije zamro, Natsume je na ovogodišnjem E3 sajmu predstavio novi trailer (možete ga pronaći pri dnu ove stranice). Prema nekim glasinama, igra je trebala biti u trgovinama do 15. studenog, ali na Natsumeovoj web stranici o Chulipu gotovo da nema ni riječi. Po DVD Box Officeu, američko izdanje je u prodaji, no možda se radi o pogrešci. Kako bilo, evo još nekoliko najava, razgovor sa Yoshirou Kimurom, glavnim dizajnerom igre (kod mene Internet Explorer ima malih problema sa otvaranjem stranice), i dvije kratke reklame sa službenog japanskog sitea.


Ljudi koji su Chulip odigrali u japanskoj verziji za igru imaju samo riječi pohvale pa očekujem da će po izlasku steći kult status poput Icoa i Reza. Možda čak postane i hit kalibra jednog PaRappa The Rappera ili Katamari Damacya, no uz ovako loš marketing, čisto sumnjam.

3 Comments:

Anonymous Anonimno said...

umri debilu

20 studenoga, 2005 18:34

 
Blogger oto said...

Hm, da, zaboravio sam napomenuti da psovke i vrijeđanja nećemo tolerirati pa ovaj pokazatelj nečije veleumnosti ostaje, ali buduće slične komentare brišemo.

20 studenoga, 2005 19:39

 
Anonymous Anonimno said...

opa... drugi ili treći post, i eto već pacijenata.
neat.

28 studenoga, 2005 11:27

 

Objavi komentar

<< Home